Featured Posts

Argania Wonder Oil Kulit Sihat Rambut Bersinar

- No comments
argania wonder oil fungsi kelebihan

KENAPA HARUS PILIH ARGANIA?

⛔️Tiada campuran bahan terlarang
⛔️Tiada campuran bahan pengawet
⛔️ Tiada campuran lemak haiwan
⛔️Tiada kesan sampingan
⛔️Tidak menghakis kulit
✔️ harga teramat murah untuk kualiti luar biasa
✔️ 100% Minyak Argan Organik, Halal, Natural dan asli
✔️ Jimat dan serbaguna
✔️ Banyak testimoni dan terbukti berkesan
✔️ Pelbagai penggunaan untuk satu botol
✔️ Boleh dibawa solat
✔️ Selamat untuk digunakan bagi orang dewasa dan bayi
✔️ Membantu memulihkan penyakit kulit

🌸 Antara kegunaan utama nya ialah:

- Melembapkan kulit kering
- Mengatasi Jerawat & Memudarkan Parut
- Mengatasi blackhead / whitehead
- Merawat kulit kusam / melecur / kudis
- Mencantikkan kuku & rambut, bulu mata juga kening
- Makeup base / makeup remover
- Merawat bibir merekah / kering
- Merawat kulit rosak akibat pemakaian skincare yang tidak sesuai

argania wonder oil

FUNGSI & KELEBIHAN ARGANIA OIL SEBAGAI BASE MAKE UP :

🚺 Sebagai make up base
🚺 Dicampurkan dengan foundation (memudahkan ia blend / sapuan)
🚺 Pelembap bibir sebelum memakai lipstick (elakkan bibir hitam & kusam)
🚺 Boleh dicampur dengan eye shadow
🚺 Boleh dicampur dengan lipstick
🚺 Digunakan untuk suburkan bulu kening
🚺 Digunakan melembutkan bulu mata
🚺 Digunakan sebagai make up remover

KELEBIHAN DAN KEBAIKAN ARGANIA UNTUK RAMBUT :

πŸ’‡πŸ» Membuatkan rambut lembut beralun, mudah diurus & bersinar
πŸ’‡πŸ» Melebatkan & menguatkan akar rambut
πŸ’‡πŸ» Mengatasi rambut kering, rapuh @ bercabang
πŸ’‡πŸ» Minyak argan satu-satunya minyak yang boleh meresap masuk ke dalam keratin rambut!
πŸ’‡πŸ» Mempercepatkan pertumbuhan anak2 rambut yang baru

KEBAIKAN ARGANIA UNTUK KULIT KEPALA :

✅Mengatasi masalah kelemumur & kegatalan kulit kepala
✅Mengurangkan keguguran rambut
✅Merawat kulit kepala kering
✅Mengurangkan kerosakan rambut
✅Mengatasi masalah kulit kepala berminyak

☑️HANYA 2-3 titik setiap pemakaian
☑️Jimat & mudah dipakai
☑️Selamat buat ibu hamil & bayi

argania wonder oil

argania wonder oil

Yarra xtraC Moisturiser Kulit Segar Mekap Bertahan Lama

- No comments
Kalau bersolek anda wajib alas dulu kulit dengan makeup base yang sesuai!
Jika tidak gemar bersolek pun kulit wajah perlu dijaga agar kekal halus & lembap!
Pilihan yang mudah, murah, selamat & sangat berbaloi produk apa?
Jawapannya Yarra xtraC Moisturiser!

yarra moisturiser xtraC

KELEBIHAN & FUNGSI YARRA XTRAC MOISTURISER :

🌸 Memelihara kelembapan kulit wajah
πŸ’‹ Memberikan effect glowing bila bermakeup
🌸 Merawat kulit kusam, kasar
πŸ’‹ Menganjal & menegangkan kulit muka
πŸ’‹ Mengurangi kedutan & garis halus
🌸 Mengecutkan jerawat
πŸ’‹ Mengecilkan pori terbuka
🌸 Mengurangkan eyebag
πŸ’‹Memudarkan parut

yarra moisturiser xtraC

TIPS MEKAP TAHAN LAMA TIDAK BERCAPUK / RETAK / LUNTUR :

πŸ’„Tahukah anda, asas paling penting untuk foundation yang flawless dan tampak halus ala2 porselin ialah MAKE UP BASE yang kita guna?

πŸ’„ Apa itu BASE MAKEUP? Ianya merupakan 1 lapisan nipis yang kita sapu / letak sebelum pemakaian foundation. Makeup base ini biasa nya terdiri daripada Moisturiser + Primer.

πŸ’„ Pemilihan & pemakaian Moisturiser SANGAT memberi impak kepada hasil makeup. Sebab nya? Moisturiser inilah yang berperanan mengekalkan kelembapan kulit muka. Tidak kira kulit kering, berminyak atau normal, anda tetap WAJIB pakai Moisturiser untuk makeup tahan lama dan tidak mudah luntur.

πŸ’„ Tidak apply Moisturiser sebelum makeup seolah2 membina rumah di atas pasir tanpa piling/cerucuk. Andai permukaan tanah digerak2 skit terus crack sana sini! Moisturiser berfungsi sebagai fleksible base coat, orang cubit2 pipi pun still steady 😁

πŸ’„ RECOMMENDED moisturiser? Anda boleh cuba Moisturiser XtraC! Kesan terbaik pada harga mampu milik. Selain mengimbangi lembapan kulit, ia juga mampu utk memberikan effect ala2 micro-firming yang sangat berguna untuk wajah yang rata sebelum foundation. Yarra Moisturiser juga ada Cooling Sensation di mana selepas pakai kulit terasa nyaman, sejuk & segar!

Yarra Moisturiser xtraC terdapat dalam 2 saiz : 50ML & 100ML

Jom tonton makeup tutorial dari MUA Bellaz, Duta Yarra Moisturiser πŸ‘‡πŸ‘‡:

Cpg Makeup Base, Sheer Glow Foundation & Compact Powder

- No comments
cik puan gojes cpg cosmetic promosi

CPG MAKEUP BASE :

- Tekstur makeup base tidak berminyak dan menyerap ke dalam kulit dengan pantas.
- Warnanya sesuai untuk semua jenis warna kulit
- Menjadikan make up tahan lebih lama
- Kulit lebih flawless walaupun tanpa foundation
- Menutupi pori & cela dengan sempurna
- Melembutkan kulit dan wajah akan terasa fresh, macam baru lepas cuci muka
- Menjadikan foundation atau eye liner lebih senang blend. Make up mudah diratakan
- Menyerap peluh dan minyak pada wajah anda
- Penggunaan berterusan membantu merawat wajah

cik puan gojes cpg makeup base compact powder

cik puan gojes cpg makeup base compact powder

CPG LIQUID FOUNDATION (30ml) :

- Liquid foundation keluaran CPG COSMETIC sangat mudah digunakan.
- Ia adalah foundation jenis 'sheer Glow',tekstur tidak terlalu pekat dan mudah di 'apply' pada kulit.
- Ciri-ciri lain yang menyebabkan ia menjadi pilihan ialah:
✔ Tahan lama
✔ Tidak bercapuk
✔ Full coverage
✔ Tidak melekit @ berminyak
✔ Setanding dengan kualiti antarabangsa
✔ Harga berpatutan

Didatangkan dengan 3 pilihan warna :
πŸ‘‰ 01 Beau
πŸ‘‰ 02 Maganda
πŸ‘‰ 03 Pragtige

cpg sheer glow foundation

cpg sheer glow foundation

CPG COMPACT POWDER :

Terdapat 3 pilihan kod warna:
🌸 white rose - cerah
🌸 natural beauty - sederhana
🌸 luxury beige - sawa matang

- Istimewanya ia boleh dijadikan :

πŸƒ alas bedak @ foundation (two way cake)
πŸƒ boleh dijadikan bedak biasa @ pengganti loose powder
πŸ‚ menyerap lebihan minyak di muka (oil control)
πŸ‚ mengandungi spf35 yang melindungi kulit dari sinar UV
πŸ‚ tekstur yang ringan, translucent dan mudah digunakan
πŸ‚ tidak melekit @ bercapuk dan tahan lama (long lasting)
πŸ‚ selamat digunakan, mempunyai lulus KKM

Jom tonton video tutorial makeup yang menggunakan item ini πŸ‘‡πŸ‘‡:


cpg compact powder cik puan gojes

cpg compact powder

CPG Lipstick Matte & EyeBrow Definer

- No comments
 cpg cik puan gojes lipstick matte

CPG LIPSTICK MATTE :

πŸ’œ Menjadikan bibir lebih munggil
πŸ’œ Tekstur ringan, tidak melekit atau merekah
πŸ’œ Warna tahan lama (long lasting)
πŸ’œ Tidak keringkan bibir
πŸ’œ Tidak gelapkan bibir
πŸ’œ Matte tekstur
πŸ’œ International Quality

Terdapat 4 pilihan warna menawan :
 πŸ’œ Dusty pink
πŸ’œ Red Apple
πŸ’œ Sexy Choc
πŸ’œ Nude Skin

cpg cik puan gojes eyebrow

CPG EYEBROW :

πŸ’  Sesuai untuk newbie yang baru belajar lukis kening
πŸ’  Warna natural
πŸ’  Tak mudah patah
πŸ’  Mudah digunakan
πŸ’  Ada berus sekali

3 pilihan warna :
πŸ‘ Soft Brown
πŸ‘ Chocolate Brown
πŸ‘ Caramel

Jom tonton tutorial makeup by MUA HayaRahim yang menggunakan item2 CPG ini πŸ‘‡πŸ‘‡:


cpg cik puan gojes lipstick matte eyebrow

cpg cik puan gojes lipstick matte eyebrow

cpg cik puan gojes lipstick matte eyebrow

cpg cik puan gojes lipstick matte eyebrow

Rosetyara Foundation, CC Cream, Power Corrector & Superb Concealer

- No comments
ROSETYARA® CC CREAM :

πŸ’‹ Diperkaya dengan ekstrak Aloe Vera ,Vitamin B dan mengandungi SPF 50++
πŸ’‹ Penggunaan yang berterusan mampu memperbaiki tekstur kulit
πŸ’‹ Menjadikan kulit lebih anjal dan lembut
πŸ’‹ Menghilangkan jerawat jerawat ringan
πŸ’‹ Menghilangkan garis garis halus di wajah
πŸ’‹ Boleh digunakan oleh lelaki dan wanita
πŸ’‹ Sesuai dijadikan sebagai base makeup sebelum foundation RT Glow foundation
πŸ’‹ Menaikkan seri wajah dan nampak cerah instant
πŸ’‹ Tak berminyak dan mudah apply
πŸ’‹ Bau Strawberry sweet yang memikat hati, confirm banyak kali nak repeat pakai

rosetyra foundation cc cream corrector concealer

ROSETYARA® FOUNDATION SPF50 :

🌸 Code ROSE : Sesuai hampir semua kulit Asia
🌸 Code SNOWDROP : Sesuai hampir semua kulit asia
🌸 Code LILY : kulit putih, cerah, sebagai concealer dan highlight kepada code lebih gelap
🌸 Code VIOLET HD : Kulit sawo matang gelap hingga hitam manis

KELEBIHAN ROSETYARA® GLOW FOUNDATION HD :

New Improved Formula.. Lagi Best lagi Meletop..
✨ Foundation Super Full Coverage (padat) 
✨ Tekstur yang halus, ringan, effect matte dan tidak berminyak 
✨ Buat makeup tahan lama glowing sehingga 12 jam 
✨ Mengandungi spf 50 yang dapat menghalang kulit dari sunburn
✨ Mesra solat
✨ Tidak bercapuk / melekit
✨ Hanya 1/2 pump saja boleh cover 1 wajah
✨ 4 pilihan warna mengikut kesesuaian tona kulit wanita Asia

rosetyra foundation cc cream corrector concealer

 ROSETYARA® POWER CORRECTOR :

- Cover EYEBAG/ MATA PANDA 🐼
- Cover parut2 hitam / kawasan2 lebam
- Cover misai / bulu2 halus di muka wanita yang terlebih hormon pon boleh tau!😁
-after apply corrector, uolls just dap3 je😘

ROSETYARA® SUPERB CONCEALER :

- Conceal & cover rimbunan kening / kening bersepah πŸ˜†
- Memberi kemasan yg maksimum untuk kening uols 😘
- Sebagai highlight bahagian2 tertentu seperti bawah mata / dagu / tengah dahi

rosetyra foundation cc cream corrector concealer

 rosetyra foundation cc cream corrector concealer

Rosetyara Bling Bling Spray & Bakawali Beautifying Water

- No comments
πŸ‘‰πŸ‘‰ FUNGSI & KELEBIHAN ROSETYARA BLING BLING SPRAY

- after makeup setting spray
- memberikan effect glow & shining
- sekali spray terus naik seri muka
- muka nampak 'dewy2' gitu lepas spray
- makeup tahan lama
- makeup tak nampak capuk
- untuk rambut kalau nak bling2 kan rambut pun boleh if nak pergi event or dinner
- mengandungi serbuk mica (bukan serbuk mutiara)

Rosetyara Bling Bling Spray & Bakali Beautifying Water

πŸ‘‰πŸ‘‰ FUNGSI & KELEBIHAN ROSETYARA BAKAWALI BEAUTIFYING WATER

- merawat wajah secara semula jadi
- merawat kulit kering
- menyegarkan wajah dan kulit
- merawat kulit berminyak dan peluh berlebihan
- menghilangkan kegatalan dan bengkak
- boleh juga digunakan seluruh badan di kawasan yang mengalami kegatalan
- mengandungi ekstrack bunga bakawali dan witch hazel

Rosetyara Bling Bling Spray & Bakali Beautifying Water

Rosetyara Bling Bling Spray & Bakali Beautifying Water

Golden Beauty Elixir Kembalikan Aura Seri Wajah

- No comments
The Duchess GOLDEN BEAUTY ELIXIR

πŸ’— Tidak Berminyak & Tidak Melekit
πŸ’— Makeup tahan lama & kulit jadi glowing apabila disapu bersama foundation
πŸ’— 100% natural
πŸ’— Mengandungi 1st class pure 24k gold flakes
πŸ’— Menaikkan aura seri pemakai
πŸ’— Menjadikan kulit lebih muda dari usia
πŸ’— Merawat masalah jerawat, eczema, parut hitam, pori tersumbat
πŸ’— 100% lulus KKM

golden beauty elixir

Golden Beauty Elixir tiada minyak argan tapi mengandungi 6 jenis lagi minyak yang terbaik di dunia yang sangat bagus untuk nak bagi cantik kulit muka, bibir dan badan..

1) LAVENDER OIL - Dapat menyembuhkan jerawat, meremajakan sel kulit, mematikan bakteria, menjaga kesihatan kulit, melambatkan kedutan, menjadikan kulit kesihatan segar dan merawat bibir pecah, iritasi serta gatal di bibir.

2) ALMOND OIL - Menjadikan kulit sihat, awetmuda, kenyal, melembapkan sehingga ke dalam kulit, mengurangkan iritasi dan keradangan, mencegah kulit kering dan bersisik, mengubati mata panda dan eyebag juga mengubati bibir pecah dan ruam di badan.

3) CASTOR OIL - Melembapkan kulit, menghaluskan kulit, menghilangkan kedut di wajah dan merawat bibir pecah dan kering.

4) GERANIUM OIL - Memcegah kedut, melambatkan proses penuaan dan menganjalkan kulit.

5) PATCHOULI OIL - Menjadikan kulit awetmuda, merawat kulit, anti kuman, merawat kulit berminyak, merawat kulit kering, kulit pecah dan berjerawat juga untuk rawatan rambut. Menguatkan akar rambut, menghilangkan kelemumur dan mencegah rambut dari kusut.

6) OLIVE OIL - Minyak yang ditulis di dalam AL-QURAN kehebatannya. 1001 khasiat untuk tubuh dan juga kecantikan antaranya untuk rawatan wajah melambatkan proses penuaan, melembapkan kulit wajah, melembapkan bibir juga menghilangkan strechmark dan memanjangkan rambut.

Uolss bayangkan keenam-enam jenis minyak ni di gabungkan dalam 1 botol. Memang superb duperb punyalah kesan dia, tak termasuk lagi khasiat emas 24k bau bunga rose yang wangi semerbak. Fuhhh.. rasa tenang jiwa raga. Ada juga bunga ros dara untuk bagi aura.

golden beauty elixir

golden beauty elixir

HOT ITEM MINGGU INI