Showing posts with label moisturiser. Show all posts
Showing posts with label moisturiser. Show all posts

Argania Wonder Oil Kulit Sihat Rambut Bersinar

- No comments
argania wonder oil fungsi kelebihan

KENAPA HARUS PILIH ARGANIA?

⛔️Tiada campuran bahan terlarang
⛔️Tiada campuran bahan pengawet
⛔️ Tiada campuran lemak haiwan
⛔️Tiada kesan sampingan
⛔️Tidak menghakis kulit
✔️ harga teramat murah untuk kualiti luar biasa
✔️ 100% Minyak Argan Organik, Halal, Natural dan asli
✔️ Jimat dan serbaguna
✔️ Banyak testimoni dan terbukti berkesan
✔️ Pelbagai penggunaan untuk satu botol
✔️ Boleh dibawa solat
✔️ Selamat untuk digunakan bagi orang dewasa dan bayi
✔️ Membantu memulihkan penyakit kulit

🌸 Antara kegunaan utama nya ialah:

- Melembapkan kulit kering
- Mengatasi Jerawat & Memudarkan Parut
- Mengatasi blackhead / whitehead
- Merawat kulit kusam / melecur / kudis
- Mencantikkan kuku & rambut, bulu mata juga kening
- Makeup base / makeup remover
- Merawat bibir merekah / kering
- Merawat kulit rosak akibat pemakaian skincare yang tidak sesuai

argania wonder oil

FUNGSI & KELEBIHAN ARGANIA OIL SEBAGAI BASE MAKE UP :

🚺 Sebagai make up base
🚺 Dicampurkan dengan foundation (memudahkan ia blend / sapuan)
🚺 Pelembap bibir sebelum memakai lipstick (elakkan bibir hitam & kusam)
🚺 Boleh dicampur dengan eye shadow
🚺 Boleh dicampur dengan lipstick
🚺 Digunakan untuk suburkan bulu kening
🚺 Digunakan melembutkan bulu mata
🚺 Digunakan sebagai make up remover

KELEBIHAN DAN KEBAIKAN ARGANIA UNTUK RAMBUT :

πŸ’‡πŸ» Membuatkan rambut lembut beralun, mudah diurus & bersinar
πŸ’‡πŸ» Melebatkan & menguatkan akar rambut
πŸ’‡πŸ» Mengatasi rambut kering, rapuh @ bercabang
πŸ’‡πŸ» Minyak argan satu-satunya minyak yang boleh meresap masuk ke dalam keratin rambut!
πŸ’‡πŸ» Mempercepatkan pertumbuhan anak2 rambut yang baru

KEBAIKAN ARGANIA UNTUK KULIT KEPALA :

✅Mengatasi masalah kelemumur & kegatalan kulit kepala
✅Mengurangkan keguguran rambut
✅Merawat kulit kepala kering
✅Mengurangkan kerosakan rambut
✅Mengatasi masalah kulit kepala berminyak

☑️HANYA 2-3 titik setiap pemakaian
☑️Jimat & mudah dipakai
☑️Selamat buat ibu hamil & bayi

argania wonder oil

argania wonder oil

Yarra xtraC Moisturiser Kulit Segar Mekap Bertahan Lama

- No comments
Kalau bersolek anda wajib alas dulu kulit dengan makeup base yang sesuai!
Jika tidak gemar bersolek pun kulit wajah perlu dijaga agar kekal halus & lembap!
Pilihan yang mudah, murah, selamat & sangat berbaloi produk apa?
Jawapannya Yarra xtraC Moisturiser!

yarra moisturiser xtraC

KELEBIHAN & FUNGSI YARRA XTRAC MOISTURISER :

🌸 Memelihara kelembapan kulit wajah
πŸ’‹ Memberikan effect glowing bila bermakeup
🌸 Merawat kulit kusam, kasar
πŸ’‹ Menganjal & menegangkan kulit muka
πŸ’‹ Mengurangi kedutan & garis halus
🌸 Mengecutkan jerawat
πŸ’‹ Mengecilkan pori terbuka
🌸 Mengurangkan eyebag
πŸ’‹Memudarkan parut

yarra moisturiser xtraC

TIPS MEKAP TAHAN LAMA TIDAK BERCAPUK / RETAK / LUNTUR :

πŸ’„Tahukah anda, asas paling penting untuk foundation yang flawless dan tampak halus ala2 porselin ialah MAKE UP BASE yang kita guna?

πŸ’„ Apa itu BASE MAKEUP? Ianya merupakan 1 lapisan nipis yang kita sapu / letak sebelum pemakaian foundation. Makeup base ini biasa nya terdiri daripada Moisturiser + Primer.

πŸ’„ Pemilihan & pemakaian Moisturiser SANGAT memberi impak kepada hasil makeup. Sebab nya? Moisturiser inilah yang berperanan mengekalkan kelembapan kulit muka. Tidak kira kulit kering, berminyak atau normal, anda tetap WAJIB pakai Moisturiser untuk makeup tahan lama dan tidak mudah luntur.

πŸ’„ Tidak apply Moisturiser sebelum makeup seolah2 membina rumah di atas pasir tanpa piling/cerucuk. Andai permukaan tanah digerak2 skit terus crack sana sini! Moisturiser berfungsi sebagai fleksible base coat, orang cubit2 pipi pun still steady 😁

πŸ’„ RECOMMENDED moisturiser? Anda boleh cuba Moisturiser XtraC! Kesan terbaik pada harga mampu milik. Selain mengimbangi lembapan kulit, ia juga mampu utk memberikan effect ala2 micro-firming yang sangat berguna untuk wajah yang rata sebelum foundation. Yarra Moisturiser juga ada Cooling Sensation di mana selepas pakai kulit terasa nyaman, sejuk & segar!

Yarra Moisturiser xtraC terdapat dalam 2 saiz : 50ML & 100ML

Jom tonton makeup tutorial dari MUA Bellaz, Duta Yarra Moisturiser πŸ‘‡πŸ‘‡:

Rosetyara Bling Bling Spray & Bakawali Beautifying Water

- No comments
πŸ‘‰πŸ‘‰ FUNGSI & KELEBIHAN ROSETYARA BLING BLING SPRAY

- after makeup setting spray
- memberikan effect glow & shining
- sekali spray terus naik seri muka
- muka nampak 'dewy2' gitu lepas spray
- makeup tahan lama
- makeup tak nampak capuk
- untuk rambut kalau nak bling2 kan rambut pun boleh if nak pergi event or dinner
- mengandungi serbuk mica (bukan serbuk mutiara)

Rosetyara Bling Bling Spray & Bakali Beautifying Water

πŸ‘‰πŸ‘‰ FUNGSI & KELEBIHAN ROSETYARA BAKAWALI BEAUTIFYING WATER

- merawat wajah secara semula jadi
- merawat kulit kering
- menyegarkan wajah dan kulit
- merawat kulit berminyak dan peluh berlebihan
- menghilangkan kegatalan dan bengkak
- boleh juga digunakan seluruh badan di kawasan yang mengalami kegatalan
- mengandungi ekstrack bunga bakawali dan witch hazel

Rosetyara Bling Bling Spray & Bakali Beautifying Water

Rosetyara Bling Bling Spray & Bakali Beautifying Water

Golden Beauty Elixir Kembalikan Aura Seri Wajah

- No comments
The Duchess GOLDEN BEAUTY ELIXIR

πŸ’— Tidak Berminyak & Tidak Melekit
πŸ’— Makeup tahan lama & kulit jadi glowing apabila disapu bersama foundation
πŸ’— 100% natural
πŸ’— Mengandungi 1st class pure 24k gold flakes
πŸ’— Menaikkan aura seri pemakai
πŸ’— Menjadikan kulit lebih muda dari usia
πŸ’— Merawat masalah jerawat, eczema, parut hitam, pori tersumbat
πŸ’— 100% lulus KKM

golden beauty elixir

Golden Beauty Elixir tiada minyak argan tapi mengandungi 6 jenis lagi minyak yang terbaik di dunia yang sangat bagus untuk nak bagi cantik kulit muka, bibir dan badan..

1) LAVENDER OIL - Dapat menyembuhkan jerawat, meremajakan sel kulit, mematikan bakteria, menjaga kesihatan kulit, melambatkan kedutan, menjadikan kulit kesihatan segar dan merawat bibir pecah, iritasi serta gatal di bibir.

2) ALMOND OIL - Menjadikan kulit sihat, awetmuda, kenyal, melembapkan sehingga ke dalam kulit, mengurangkan iritasi dan keradangan, mencegah kulit kering dan bersisik, mengubati mata panda dan eyebag juga mengubati bibir pecah dan ruam di badan.

3) CASTOR OIL - Melembapkan kulit, menghaluskan kulit, menghilangkan kedut di wajah dan merawat bibir pecah dan kering.

4) GERANIUM OIL - Memcegah kedut, melambatkan proses penuaan dan menganjalkan kulit.

5) PATCHOULI OIL - Menjadikan kulit awetmuda, merawat kulit, anti kuman, merawat kulit berminyak, merawat kulit kering, kulit pecah dan berjerawat juga untuk rawatan rambut. Menguatkan akar rambut, menghilangkan kelemumur dan mencegah rambut dari kusut.

6) OLIVE OIL - Minyak yang ditulis di dalam AL-QURAN kehebatannya. 1001 khasiat untuk tubuh dan juga kecantikan antaranya untuk rawatan wajah melambatkan proses penuaan, melembapkan kulit wajah, melembapkan bibir juga menghilangkan strechmark dan memanjangkan rambut.

Uolss bayangkan keenam-enam jenis minyak ni di gabungkan dalam 1 botol. Memang superb duperb punyalah kesan dia, tak termasuk lagi khasiat emas 24k bau bunga rose yang wangi semerbak. Fuhhh.. rasa tenang jiwa raga. Ada juga bunga ros dara untuk bagi aura.

golden beauty elixir

golden beauty elixir

Tru Looks Tinted Moisturizer Sebagai Sunblock & Makeup Primer, Bebaskan Kulit Dari Penuaan Awal

- No comments
Tak gemar bermekap tebal?
Merungut makeup tak lekat kerana kulit berminyak?
Kerap berjemur dan terdedah pada cuaca tak tentu?
Sibuk, tak punya banyak masa untuk manjakan kulit?
Tru Look pilihan terbaik buat anda!

trulooks tinted moisturizer

APA ITU TRU LOOKS TINTED MOISTURIZER?

Pendapat beberapa pengeluar kosmetik antarabangsa mengatakan ianya adalah seperti BB Cream tetapi lebih ringan. Ada juga mengatakan ia lebih nipis berbanding foundation. Kelebihannya bukan sahaja dengan memberi lapisan tona kepada wajah malah turut memelihara dan melindungi kulit wajah.

TRU LOOKS merupakan produk PERTAMA Bumiputera mengeluarkan "TINTED MOISTURIZER" yang mana mengambil kira kesesuaian dengan wanita Asia serta untuk semua jenis kulit (yellow undertone). Fungsi & tekstur yang sama setaraf dengan tinted moisturizer ANTARABANGSA yang popular tetapi memiliki kelebihan yang berganda!

SIAPA SESUAI GUNAKAN TRU LOOKS TINTED MOISTURISER?

πŸ”Ή Mereka yang suka makeup
πŸ”Ή Mereka yang banyak berjemur
πŸ”Ή Kulit kering & kusam
πŸ”Ή Tona kulit tak sekata
πŸ”Ή Kulit berminyak
πŸ”Ή Jerawat
πŸ”Ή Jeragat
πŸ”Ή Kedutan (sekitar mata dan mulut)
πŸ”Ή Yang mahukan penjagaan wajah all in 1! Simple, Jimat masa!

trulooks tinted moisturizer

trulooks tinted moisturizer

KENAPA MAKEUP ARTIS MALAYSIA SUKA GUNA TRU LOOKS?

Sebab 1 tube yang pelbagai fungsi! Sungguh jimat!
Pakai sebagai sunblock untuk perindungan kulit juga untuk makeup harian.
Water based, mudah dicuci.

🌷Sebagai Primer
Sangat sesuai dijadikan makeup base untuk hold foundation atau makeup lebih dari 10 jam. Dengan impak 'Lightweight Flawless Coverage' pastinya makeup kekal glowing dalam tempoh jauh lebih lama!

🌷Sebagai Moisturizer / Pelembab
Rahsia makeup tahan lama mestilah dari asas atau basic iaitu bermula dengan pemilihan pelembab atau makeup base. Diperkaya dengan Aloevera sebagai agen pelembap asli, Tru Looks membantu kulit kekal sihat & segar, tak kering walaupun suka makeup!

🌷Sebagai Sunblock
Nak makeup lawa2 tapi tiada perlindungan sinaran UV? Oh No!
Tru Looks mengandungi Spf 50 yang mampu melindungi kulit dari sinaran UVA / UVB punca radikal bebas yang boleh merosakkan kulit & terjadinya pembentukan jeragat + kulit kusam + sunburn. So sebab itu Tru Looks very high recommended by MUA2 Malaysia.

🌷Sebagai Complexion Rescue (Skin Treatment)
Kenapa brand international wajib ada Tinted Moisturizer?
Sebab nak jaga kulit muka supaya sentiasa cukup nutrien & vitamin sama ada yang suka makeup atau bukan kaki makeup. Tru Looks diperkaya dgn pelbagai vitamin & ingredients yang natural hingga dikenali sebagai FOOD SKIN!

Antara kandungan hebatnya :

 ❤ POMEGRANATE (Ektrak Delima) & Oryza Sativa
Terbukti secara klinikal ekstrak delima mempunyai antioksidan yang sangat tinggi & sangat baik untuk kulit.

❤ VIT B (New Formulation)
- Anti aging
- Memberikan kelembapan yang cukup pada kulit
- Mengawal minyak berlebihan
- Mengecilkan pori
- Menghilangkan kedutan
- Memudarkan jeragat
- Mengecutkan jerawat
- Membaiki sel2 kulit mati
- Merawat EKZEMA

❤ VIT C & E
- Melindungi kulit dari radikal bebas
- Tinggi antioksidan
- Meningkatkan sel2 kolagen
- Mencerahkan kulit secara semulajadi
- Mengurangkan dark spot

CARA GUNA TRU LOOKS?

1. Kalau pakai foundation (as primer)
- Sapu Tru Look selepas pakai serum / day cream
- Sapuan NIPIS sahaja
- Kemudian apply foundation seperti biasa
- Diikuti step2 pemakaian makeup seterusnya..

2. Kalau tak pakai foundation (light - medium coverage)
- Sapu Tru Look selepas pakai serum / day cream
- Sapuan SEDERHANA
- Kemudian boleh pakai concealer  / bedak jika perlu

** Tru Look Man (tiub hitam) sesuai untuk kulit yang cepat berminyak / banyak terdedah @ berjemur di bawah terik mentari.

Berminat dengan Tru Looks?
Whatsapp kami terus ke +60148228905

trulooks tinted moisturizer

trulooks tinted moisturizer

Carian info untuk poduk ini :
Tru Looks Tinted Moisturiser Woman Man,

Centella Soothing Solution Cream by Hope Girl Korea, Atasi Masalah Kulit Kering

- No comments
Anda ada masalah kulit kering?
Kulit bersisik, gelupas?
Gatal2 alahan kulit?
Masalah eczema / ruam?
Tumit kaki pecah2?
Ketiak hitam, siku hitam, celah2 tu pun gelap juga?? πŸ‘€πŸ˜€πŸ˜€

Dah buntu mencari penyelesaian?
Jom try New item ini..
Product original diterbangkan dari Korea..
Centella Soothing Solution Cream pastinya dapat membantu anda!
Selamat digunakan untuk kulit baby juga tau.. πŸ’•πŸ’•

Centella Soothing Solution Cream

Centella Cream dirumuskan untuk melegakan kesan2 akibat kulit bermasalah.
Perkara biasa dialami oleh rakyat Malaysia yang terdedah dengan cuaca tak tentu, punca terjadinya pelbagai masalah kulit. Kebanyakannya adalah disebabkan kekurangan hidrasi atau hydration menyebabkan kulit tak cukup kandungan air.

Centella Cream diformulasikan dari 71.5% Pati Pegaga dicampur bersama Green Tea, Camomille Extract dan herba2 lain. Pengunaan konsistent selama 1-2 bulan disarankan untuk kesan yang ketara kerana krim ni mengunakan pati herba semulajadi yang tak dicampur dengan steroid untuk kesan baik pulih berpanjangan. Boleh juga digunakan sebagai krim malam untuk menambahkan hydration nak nak lagi kalau tidur di bilik berhawa dingin..

Sangat disarankan untuk mereka yang berkulit kering untuk mengembalikan kelembapan kulit!

Isi kandungan ia 55 ml πŸ’–πŸ’–
Boleh guna untuk muka & badan.

Centella Soothing Solution Cream

Centella Soothing Solution Cream

Centella Soothing Solution Cream

Centella Soothing Solution Cream

Carian info untuk produk ini :
Centella Soothing Solution Cream, Hpe Girl Korea, Nafura, Honey Bee Venom

HOT ITEM MINGGU INI